Warning: Creating default object from empty value in /home/romania/domains/click-air.ro/public_html/wp-includes/bookmark.php on line 36

Wizz Air inaugureaza o baza operationala in Lituania

December 28th, 2010

Compania aeriana low-cost Wizz Air isi continua dezvoltarea in regiune si anunta extindeea in nordul Europei, prin inaugurarea celei de-a 14-a baze operational la Vilnius, in Lituania. Pentru inceput, compania aeriana va aloca bazei o aeronava noua model Airbus A320, incepand din luna aprilie 2011.

In acelasi timp, Wizz Air pregateste lansarea a opt noi zboruri, de la Vilnius catre: Londra-Luton, Doncaster-Sheffield (Marea Britanie), Cork (Irlanda), Eindhoven (Olanda), Stockholm – Skvasta (Suedia), Milano-Bergamo, Roma Fiumicino (Italia) si Barcelona (Spania).

Pretul biletelor de avion porneste de la 14.99 euro – un singur zbor, toate taxele incluse.

Jozsef Varadi, directorul executiv al Wizz Air, a declarat: „Pe langa faptul ca vom creste oportunitatile de calatorie, vom crea pe piata lituaniana sute de noi locuri de munca si vom aduce un aport semnificativ pentru veniturile industriei turismului local.”

Wizz Air este o companie aeriana low-cost maghiara cu sediul in Vecses, in apropiere de Aeroportul International Ferihegy din Budapesta.

Compania a fost infiintata in septembrie 2003, ia primul zbor a avut loc pe 19 mai 2004 din Katowice, la 19 zile dupa ce Polonia si Ungaria au intrat in Uniunea Europeana.

In primele trei luni si jumatate, linia aeriana a transportat 250.000 de pasageri, iar in primul an de operatiuni, aproximativ 1.4 milioane de pasageri.

In 2007, operatorul low-cost maghiar a transportat 2.9 milioane de pasageri numai pe rutele din si spre Polonia.

Directorul companiei este Joszef Varadi, fostul CEO de la Malev Hungarian Airlines.

In vara anului 2008, Wizz Air a devenit primul operator low-cost care a intrat pe piata aviatica din Ucraina.

Ca strategie de business, Wizz Air prefera sa opereze de pe aeroporturile mai mici, ca masura de a eficientiza costurile. Acest lucru permite de asemenea companiei sa pastreze preturile mici la biletele de avion.

Wizz Air ofera bilete de avion catre un numar mare de destinatii din Europa: Bruxelles, Burgas, Sofia, Varna, Dubrovnik, Split, Zagreb, Brno etc.

Categories: Bilete de Avion, Zboruri

Tags: , , , , Leave a comment

Feed

http://click-air.ro / Wizz Air inaugureaza o baza operationala in Lituania

X