Warning: Creating default object from empty value in /home/romania/domains/click-air.ro/public_html/wp-includes/bookmark.php on line 36

Wizz Air dupa falimentul Malev

March 5th, 2012

Wizz AirNu a trecut nici o luna de cand a fost anuntat falimentul Malev, iar operatorii aerieni low-cost Wizz Air si Ryanair si-au prezentat, deja, planurile de investitii pentru dezvoltarea operatiunilor locale si se lupta pentru a deveni lideri de piata. Cota de 47% va distribuita acum, cel mai probabil, catre cei doi jucatori.

Rata de penetrare a companiilor low-cost in Ungaria inainte de falimentul Malev a fost de 23,6% pentru Wizz Air. Acum, aceasta rata de penetrare a crescut peste noapte si a ajung la 40%, lucru ce incurajeaza planurile de extindere a companiilor.

Ryanair a anuntat lansarea a 31 de noi rute cu legatura la Budapesta, iar Wizz Air a anuntat ca va investi aproape 100 milioane de dolari pentru extinderea operatiunilor din Ungaria cu scopul de a creste capacitatea de transport cu 60%.

Wizz Air are sanse mari sa devina liderul pe piata ungureasca daca tinem cont de faptul ca are sediul la Budapesta, iar CEO-ul companiei este fostul sef al Malev.

Inainte ca Malev sa dea faliment, Wizz detinea o cota de 10% din piata interna, dupa capacitate, si avea doar 3 aeronave A320 stabilite la baza din Budapesta. Cresterea nu era rapida, fapt pentru care s-au orientat si catre alte hub-uri din Europa Centrala. Acum, Wizz a luat in calcul sa mareasca flota locala cu inca 3 aeronave A320.

In acest moment, Wizz opereaza 67 de zboruri saptamanale din Budapesta spre 17 destnatii, iar din vara va ajunge la 155 de zboruri saptamanale catre 33 destinatii. Doar 6 dintre cele 15 de noi destinatii erau in planul Wizz pentru aceasta vara. Cresterea Wizz nu va fi una spectaculoasa, flota acuala fiind de 34 de aeronave A320. Compania opereaza de pe 15 baze aflate in Ungaria, Bulgaria, Polonia, Romania, Cehia, Serbia, Lituania si Ungaria.

Dup ace se va trece la orarul de vara, zborurile catre Eindhoven si Bruxelles se vor dubla si vor fi operate de 2 ori pe zi. Frecventa zborurilor catre Madrid, Barcelona, Roma, Milano si Malmo se va dubla, de asemenea, si se vor opera zboruri cel putin o data pe zi. Se vor mai adauga si trei zboruril catre Londra Luton. Per total, Wizz Air isi va tripla serviciile oferite zilnic catre Londra.

In 2011, Wizz Air a transportat cca 11 milioane de pasageri.

Categories: Companiile Aeriene

Tags: , , , , , , , Leave a comment

Feed

http://click-air.ro / Wizz Air dupa falimentul Malev

X