Warning: Creating default object from empty value in /home/romania/domains/click-air.ro/public_html/wp-includes/bookmark.php on line 36

Traficul de pasageri din Dubai poate ajunge la 98 de milioane

January 17th, 2013

DubaiAutoritatile din Dubai au asteptari mari pentru aeroportul din Dubai si Qatar, estimandu-se ca traficul sa ajunga la 98 de milioane de pasageri anual. Reprezentantii aeroportului din Dubai spera ca pana in anul 2012 numarul calatorilor ce vor achizitiona bilete de avion cu destinatia Dubai sa creasca cu pana la 620.000. Pentru anul 2013, cresterea numarului de pasageri se asteapta sa fie de 663.000, iar pana in 2020 se doresc cresteri succesive de 560.000 de pasageri.

Companiile aeriene care si-au anuntat extinderea programului de zbor in regiune sunt atat locale, cat si internationale. Inclusiv reprezentantii operatorilor aerieni ce desfasoara zboruri private doresc sa ruleze curse catre Dubai si Qatar, care par sa devina cele mai vizitate locuri din lume in viitor.

Potrivit studiilor din domeniul dezvoltarii aeroporturilor, sectorul aviatiei din Dubai va inregistra cresteri de pana la 22% pe an, in conditiile in care isi pastreaza cresterile constante de pana acum. Numarul angatilor se va mari cu 32% pana in 2020.

Detinut de Guvernul din Dubai, aeroportul se afla pe locul 13 in lume, in functie de fluxul de pasageri anual, inregistrand in anul 2010 o crestere spectaculoasa de 8%. Treptat numarul de calatori a devenit din ce in ce mai mare, detronand astfel recordul inregistrat in 2010. In anul 2011, aeroportul din Dubai a fost plasat pe locul 6 in lume ca numar de pasageri in tranzit. Tot in anul 2011, aproximativ 6000 de zboruri aterizau zilnic pe aeroportul din Dubai, inregistrand un flux de 50.98 de milioane de pasageri.

Aeroportul International din Dubai reprezinta cea mai mare baza aeriana din Orientul Mijlociu si este situat la 4 kilometri de centrul orasului Dubai. Pana la finalul anului 2012, autoritatile din Dubai au anuntat ca aeroportul se va mari cu 140 de kilometri patrati, spatiu ce va fluidiza traficul pasagerilor in viitor si va evita aglomeratia excesiva.

Categories: Calatorie

Tags: , , , , , , , , , , , , Leave a comment

Feed

http://click-air.ro / Traficul de pasageri din Dubai poate ajunge la 98 de milioane

X