Warning: Creating default object from empty value in /home/romania/domains/click-air.ro/public_html/wp-includes/bookmark.php on line 36

Trafic in crestere pentru Turkish Airlines

April 26th, 2011

Compania aeriana Turkish Airlines, operatorul national al Turciei si a patra cea mai mare linie aeriana din Europa, a declarat ca numarul de pasageri a crescut cu 17 procente, pana la 26.9 milioane, in perioada ianuarie-noiembrie 2010. Rezultatele au fost comparate cu perioada similara a anului precedent.

Turkish Airlines

Gradul de ocupare al aeronavelor pentru compania aeriana turca a crescut 2.8 puncte, pana la 74%, in conditiile in care operatorul si-a marit flota pentru a castiga cota de piata mai mare in Europa, in special pentru zborurile pe distante lungi – foarte profitabile pentru linia aeriana.

Si rezultatele pentru cursele internationale la clasa business, precum si cursele de tranzit international, au crescut cu 29.4, respectiv 15.9 procente, se mai arata in comunicatul Turkish Airlines.

Operatorul a declarat ca pentru 2011, planuieste sa-si mareasca flota la 184 de aeronave, de la 142 cate opereaza in prezent.

Turkish Airlines este linia aeriana nationala a Turciei, infiintata in mai 1933 si avand sediul central pe Aeroportul Ataturk din Istanbul. Compania opereaza zboruri regulate catre 127 de destinatii internationale si 35 de rute domestice.

Operatorul are in jur de 12.000 de angajati si este membru Star Alliance de la 1 aprilie 2008.

Turkish Airlines ofera bilete de avion catre destinatii din Africa, America, Asia, Europa, in: Algeria, Egipt, Etiopia, Ghana, Kenya, Maroc, Nigeria, Senegal, Africa de Sud, Sudan, Tanzania, Uganda, America de Nord, Canada, Brazilia, Kazahstan, Turmekistan, China, Coreea de Sud, India, Pakistan, Indonezia, Singapore, Thailanda, Vietnam, Cipru, Romania etc.

Flota operatorului aerian este compusa din aparate de zbor Airbus si Boeing, in total 148 la 29 septembrie 2010.

Turkish Airlines este sponsor oficial al FC Barcelona, Manchester United FC, Maroussi Basketball Club si Turkish Airlines Basketball.

Turkish Airlines a primit de curand distinctia World Travel Awards, pentru cea mai buna companie aeriana din Europa la clasa business.

Categories: Alte Companii Aeriene, Zboruri

Tags: , , , , , , Leave a comment

Feed

http://click-air.ro / Trafic in crestere pentru Turkish Airlines

X