Warning: Creating default object from empty value in /home/romania/domains/click-air.ro/public_html/wp-includes/bookmark.php on line 36

O noua ruta marca Emirates

June 22nd, 2011

Emirates a devenit pe 2 februarie a doua companie aeriana din Orientul Mijlociu care zboara spre aeroportul din Basra (BSR), bogatul oras petrolier din sudul Irakului, lansand o ruta operata de patru ori pe saptamana. Zborul leaga asadar baza aeriana a operatorului aeriana din Dubai (DXB) de Basra, si este efectuat cu aeronave Airbus A330-220 de 237 de locuri. Ruta are o distanta de 960 de kilometri si este operata in zilele de luni, miercuri, joi si sambata. Cursa de luni este operata cu aeronava cu doua clase Airbus A330-200 de 278 de locuri.

Emirates

Ahmed bin Saeed Al-Maktoum, directorul consiliul de administratie si CEO al companiei aeriene Emirates a declarat: ”Basra ocupa un loc important in strategia Emirates. Cresterea economica din ultima perioada a orasului a deschis calea multor companii multinationale din diferite ramuri ale industriei ce au venit in Basra sa investeasca in infrastructura. Drept urmare intrevedem potential de si mai mare crestere economica. Datorita existentei zacamintelor de petrol din zona, traficul aerian dinspre SUA si Europa au crescut semnificativ si suntem gata sa fructificam aceasta oportunitate.”

Tim Clark, presedintele Emirates a continuat: “Rezervarile numeroase pentru Basra arata cererea mare de a deservi aceasta locatie, in principal din partea corporatiilor si companiilor. Irakul este o destinatie cheie in strategia de crestere a Emirates, si ne asteptam ca operatiunile noastre in Basra sa prospere odata cu economia orasului”.

Emirates este cea mai mare companie din Orientul Mijlociu, operatorul national al statului Dubai, cu aproximativ 2.400 de pasageri zilnic si 105 destinatii in 62 de tari de pe sase continente.

Compania opereaza trei din cele zece cele mai lungi zboruri non-comerciale din lume, intre Dubai si Los Angeles, San Francisco si Houston. Emirates este subsidiara Emirates Group, companie detinuta in totalitate de Guvernul din Dubai.

Flota operatorului este compusa din aparate de zbor Airbus si Boeing, in total 144 de aeronave.

In 2010, Emirates s-a clasat a sasea cea mai mare companie aeriana din lume ca numar de pasageri internationali transportati, si cel mai mare operator din lume ca numar de pasageri-kilometri zburati pe curse internationale regulate.

Emirates

Categories: Alte Companii Aeriene, Companiile Aeriene, Zboruri

Tags: , , , , , , , , Leave a comment

Feed

http://click-air.ro / O noua ruta marca Emirates

X