Warning: Creating default object from empty value in /home/romania/domains/click-air.ro/public_html/wp-includes/bookmark.php on line 36

Noi reguli pentru clasificare, licente si brevete de turism

July 12th, 2011

romaniaIn urma publicarii lor in Monitorul Oficial nr. 102/09.02.2011, au intrat in vigoare noile norm metodologice de eliberare a certificatelor de clasificare, a licentelor si brevetelor de turism.

Normele au fost aprobate prin Ordinul ministrului nr. 899/2011 si sunt disponibile pe pagina electronica a ministerului – sectiunea Control si autorizare pentru turism.

Principala noutate pe care actul normativ o aduce consta in reducerea la 30 de zile a perioadei dintre data depunerii documentatiei complete si data eliberarii certificatului de clasificare, respectiv a licentei sau a brevetului de turism.

Termenul se reduce ca urmare a faptului ca eliberarea certificatelor de clasificare pentru structurile de primire turistice, a licentelor si brevetelor de turism se face pe baza declaratiei standardizate data pe proprie raspundere de solicitant, insotita de documentatia aferenta, prin care se atesta indeplinirea criteriilor de clasificare/licentiere/brevetare. Verificarea indeplinirii criteriilor de clasificare sau de licentiere se realizeaza ulterior.

Operatorul economic sau persoana fizica proprietar si/sau administrator al structurii de primire turistice (hotel, pensiune etc), declara pe proprie raspundere ca indeplineste criteriile de clasificare/licentiere la darea in folosinta a structurii, respectiv la inceperea activitatii agentiei de turism. Se elimina termenele pana la care erau amanate verificarile efectuate la fata locului, accelerandu-se intrarea structurilor de primire turistice si a agentiilor de turism in circuitul economic.

Actul normativ prevede ca proprietarii sau administratorii unitatilor de primire turistica (hoteluri sau pensiuni) vor asigura conectarea la sistemul integrat de evidenta a turistilor in 60 de zile de la implementarea si operationalizarea acestuia.

Solicitarile depuse de operatorii economici si de persoanele fizice privind eliberarea certificatelor de clasificare, a licentelor, respectiv a brevetelor de turism, anterior intrarii in vigoare a actualelor norme metodologice, vor fi solutionate conform conditiilor in vigoare la momentul depunerii lor.

Categories: Calatorie

Tags: , , , Leave a comment

Feed

http://click-air.ro / Noi reguli pentru clasificare, licente si brevete de turism

X