Warning: Creating default object from empty value in /home/romania/domains/click-air.ro/public_html/wp-includes/bookmark.php on line 36

Lufthansa scumpeste biletele de avion

February 2nd, 2012

LufthansaAl doilea mare operator aerian la nivel global dupa compania Emirates, Lufthansa a anunca ca va majora tarifele la biletele de avion si ca va refuza costurile suplimentare generate de exintederea pietei Uniunii Europene de certificate pentru emisii de carbon catre industria transporturilor.

Pentru anul 2012, grupul german a estimat ca va avea costuri suplimentare de 130 de milioane de euro in urma acestor permise pentru emisiile de carbon, fiind primul operator care a anuntat scumpiri.

Legislatia Uniunii Europene precizeaza ca toate companiile aeriene trebuie sa cumpere certificate de emisii de carbon daca decoleaza sau aterizeaza pe unul din aeroporturile din cele 27 de state din Uniune, printre care sunt incluse si Elvetia, Norvegia si Islanda. Printre statele care au considerat ca aceasta hotarare trebuia luata in urma unui acord international se numara Statele Unite ale Americii, China si India.

Companiile aeriene cele mai afectate de aceasta decizie sunt Lufthansa, British Airways, Air France- KLM, Singapore Airlines si United Continental. Costurile suplimentare aeriene vor creste de la un miliard de euro la 2.78 miliarde de euro pe an pana in 2020.

Pentru 2012, transportatorii aerieni primesc gratuit certificatele ce reprezinta 85% din consumul estimat, dar acestea sunt calculate in perioada 2004-2006 si nu mai corespund cheltuielilor actuale.

In luna decembrie 2011, British Airways a fost de acrod sa achitioneze British Midland Limited de la operatorul german Lufthansa pentru 172.5 milioane de lire sterline. Bmi este impartita pe sectoare distincte: compania principala, bmi regional si bmibaby.

Bmi opereaza pe piata interna din Marea Britanie, in Europa, Orientul Mijlociu si Africa, cu plecare de pe aeroportul Londra Heathrow. Ramura regionala are o flota formata din aeronave Embraer si ofera zboruri pe distante scurte in Marea Britanie si in sapte alte aeroporturi regionale din Europa. Bmibaby foloseste aeronave Boeing si este ramura low cost, oferind turistilor zboruri ieftine in Orientul Mijlociu.

Categories: Companiile Aeriene

Tags: , , , , , , , , , , , , Leave a comment

Feed

http://click-air.ro / Lufthansa scumpeste biletele de avion

X