Warning: Creating default object from empty value in /home/romania/domains/click-air.ro/public_html/wp-includes/bookmark.php on line 36

Hotelurile din Bucuresti sunt afectate de criza financiara si de drumurile proaste

July 25th, 2011

Oamenii de afaceri straini ocolesc hotelurile in Bucuresti, deoarece posibilitatile de petrecere a timpului liber sunt limitate.

Bucurest

Dimensiunea Bucurestiului nu permite industriei turismului sa fie una de amploare, dar cu toate acestea industria hoteliera a avut rzultate bune in 2007 si 2008, dar incepand cu 2009 criza globala a adus reduceri importante in randul sosirilor si innoptarilor in unitatile de cazare bucurestene. Un alt aspect care tine departe oamenii de afaceri straini de Bucuresti sunt drumurile precare, reiese dintr-un studiu realizat de Jones Lang LaSalle (JLL).

“Cu toate ca turismul international in Bucuresti da semne de revenire, industria turistica a orasului sufera din cauza unei infrastructuri precare. Posibilitatile de petrecere a timpului liber al turistilor straini raman in continuare limitate, in timp ce romanii tind sa-si petreaca vacantele in familie si cu prietenii”, se arata in documentul citat.

In prezent oferta spatiilor hoteliere in Bucuresti este de 9.000 de camere clasificate. Datorita dependentei fata de turismul de afaceri, majoritatea hotelurilor sunt de 4 stele. In perioada 2005 si 2008 numarul camerelor aproape s-a dublat, numai inaugurarea Rin Grand Hotel in anul 2008 aducand pe piata un numar de 1.500 de camere. Oferta a scazut in ultimii ani ca urmare a unei evolutii economice slabe, iar in 2010, oferta spatiilor de cazare a crescut cu numai 0,5%, iar multe proiecte au fost fie abandonate, fie amanate. Daca toate proiectele anuntate pentru anul 2011 se vor finaliza, Bucurestiul se va imbogati cu un numar de 170 de camere, iar in anul 2012 se mai pot finaliza inca 400 de camere. Lanturi de hoteluri precum Marriott, Radisson si Hilton sunt deja prezente pe piata, iar lantul Hilton intentioneaza sa se extinda, in luna mai a acestui an, prin inaugurarea unui Hotel Doubletree ca urmare a reconvertirii unui hotel din zona Unirii.

Activitatea investitionala in Romania a fost relativ scazuta, ultima tranzactie fiind raportata in 2009. Anul 2007 a fost cel mai important an, inregistrandu-se un volum de 62 de milioane de euro.

Categories: Calatorie

Tags: , , , , , , , , Leave a comment

Feed

http://click-air.ro / Hotelurile din Bucuresti sunt afectate de criza financiara si de drumurile proaste

X