Warning: Creating default object from empty value in /home/romania/domains/click-air.ro/public_html/wp-includes/bookmark.php on line 36

Grevele din Franta ameninta traficul aerian

December 28th, 2010

Turistii care calatoresc spre si din Franta in perioada urmatoare vor intampina dificultati in traficul aerian si terestru, dupa ca sindicatele muncitorilor au anuntat ca pregatesc un nou set de greve, pentru a patra oara in luna octombrie.

zborurile spre Paris

Cel putin jumatate din zborurile spre Paris Orly din Europa catre aceasta destinatie si o treime din cursele din si catre Charles de Gaulle vor fi anulate, in vreme ce serviciile de cale ferata si metrou din Paris vor fi afectate de greva muncitorilor.

SNCF – serviciul cailor ferate franceze – a declarat ca e posibil ca cel putin doua treimi din cursele TGV si serviciile regulate regionale sa fie anulate in perioada urmatoare. Lucratorii din transport din 85 de orase franceze au confirmat ca vor participa la proteste.

Compania aeriana low-cost Ryanair a anulat deja 250 de zboruri, majoritatea de pe aeroporturi regionale, in vreme ce British Airways a avertizat pasagerii ca e posibil ca anumite curse vor avea de suferit intarzieri lungi.

Serviciile Eurostar nu vor fi afectate de greva, desi clientii companiei au primit optiunea de a-si anula calatoriile cu pana la trei luni, in cazul in care apar probleme cu liniile de legatura.

Lucratorii francezi au mai organizat deja trei greve de la inceputul lunii septembrie, acestia cerand reforma legii pensiilor, care mareste varsta de pensionare la 62 de ani.

Desi serviciile normale sunt asteptate sa isi reia cursul normal in scurt timp dupa greve, anumite sindicate au amenintat ca vor prelungi protestele daca cerintele nu le sunt ascultate de guvernanti. Muncitorii de la liniile de cale ferata vor chemati sa voteze in fiecare dimineata pentru continuarea sau intreruperea protestelor.

Saptamana trecuta, un numar de companii aeriene au facut presiuni asupra guvernelor europene pentru interzicerea grevelor controlorilor de trafic aerian. Un purtator de cuvant al companiei aeriene low-cost Ryanair a estimat ca grevele din Belgia, Franta si Spania de anul acesta au intrerupt calatoriile a peste 2.5 milioane de pasageri, in vreme ce easyJet a estimat ca grevele recente din Europa au costat companiile aeriene in jur de 6 milioane de lire sterline – bani necesari pentru compensarea biletelor de avion anulate sau amanate.

Categories: Bilete de Avion, Zboruri

Tags: , , , , , , Leave a comment

Feed

http://click-air.ro / Grevele din Franta ameninta traficul aerian

X