Warning: Creating default object from empty value in /home/romania/domains/click-air.ro/public_html/wp-includes/bookmark.php on line 36

Gecas cumpara avioane Airbus

October 24th, 2011

Desi anuntase ca va achizitiona aeronave Boeing, compania Gecas (General Electric Capital Aviation Services) a semnat un contract cu producatorul francez Airbus pentru achizitionarea a 60 de avioane Airbus A320 neo. Acestea vor fi propulsate de motorul Leap-x produs de CFM. Astfel, numarul aeronavelor Airbus detinute de Gecas va ajunge la 390.

Airbus A380 este cel mai mare avion de pasageri din lume aflat in productie de serie si primul avion de mare capacitate cu doua punti complete pentru pasageri. Avionul este cvadrimotor si ofera zboruri lung-curier de pana la 15.200 km. Fiecare punte are cate doua culoare, avionul fiind certificat pentru operatiuni de pana la 880 pasageri. Avionul este echipat cu motor Trent 900 produs de Rolls Royce. Primul zbor-test cu acest avion a avut loc in 2005, iar primul zbor comercial a avut loc in 2007.

Gecas este parte componenta a GE Capital, la randul ei o parrte din marele conglomerat General Electric. Presedintele GECAS este Norman Liu.

GECAS este o companie care se ocupa cu inchirierea in regim de leasing a avioanelor si echipamentelor pentru avioane. Practic, compania cumpara avioane de la principalii producatori, Airbus si Boeing, si le inchiriaza companiilor aeriene, in mod obisnuit pe trei sau cinci ani. Ca si tehnica, obisnuieste chiar sa cumpere aeronave de la companiile aeriene pentru ca apoi sa le inchirieze chiar acestora in regim de leasing.

Principalul competitor este compania ILFC, precum si alte companii ca Aviation Capital Group, AerCap, Babcock&Brown Aircraft Management sau RBS Aviation Capital. Gecas este cea mai mare companie de acest fel dupa marimea flotei, conform studiului Airfinance Journal din 2005. Gecas are o flota formata din peste 1800 de avioane, in acest moment utilizate de peste b245 de companii aeriene. Majoritatea avioanelor sunt propulsate de motoare fabricate de GE Aviation, alta subsidiara a General Electric.

Categories: Companiile Aeriene

Tags: , , , , , , , , Leave a comment

Feed

http://click-air.ro / Gecas cumpara avioane Airbus

X