Warning: Creating default object from empty value in /home/romania/domains/click-air.ro/public_html/wp-includes/bookmark.php on line 36

Cronos Technologies sprijina industria aeronautica romaneasca

March 21st, 2011

Compania Cronos Technologies vor oferi asistenta tehnica Asociatiei Romane pentru Cosmonautica si Aeronautica (ARCA) pentru realizarea primului aparat de zbor supersonic romanesc ce va concura in competitia americana de astronautica Google Lunar X Prize.

Cronos Technologies

Cronos Technologies a declarat ca va sustine proiectul ARCA in competitia Google Lunar X Prize, pe toata durata acestei competitii. Asistenta tehnica consta in realizarea de aplicatii iPhone si iPad aplicatii multimedia si alte elemente pe care ARCA si Cronos Technologies le considera oportune.

Cronos Technologies are sediul la Paris si este specializata atat in dezvoltarea de aplicatii pe tehnologii mobile cat si in dezvoltarea aplicatiilor industriale pe tehnologii suport IBM.

Printre clientii Cronos se numara Renault, Nissan, Skiplan, L’Oreal, Banque Populaire, Musee du Quai Branly, Barilla etc.

In 2008 a fost lansata filiala din Romania a companiei, in cadrul careia sunt dezvoltate aplicatiile mobile ( iPhone, iPad, iPod, Android, BlackBerry) precum si aplicatii server side, iar la mijlocul anului 2010 a fost deschis si un birou comercial in Tokyo.

ARCA doreste sa castige competitia Google Lunar X Prize si sa lanseze in cosmos prima racheta romaneasca, capabila sa transporte un cosmonaut.

Aeronava E – 111, fabricata la Valcea, va avea capacitatea de zbor supersonic cu viteze de Mach 1,5 la altitudini de 16.000 metri, in cazul transportului rachetei Haas II, iar in cazul folosirii ca platforma de dezvoltare a tehnologiilor pentru turismul spatial, va dezvolta viteze de Mach 2,6 la altitudini de 30.000 metri.

Secventa de zbor tipica a acestui aparat cuprinde decolarea de pe suprafata mării, executarea unui zbor orizontal de accelerare, pana la viteze subsonice ridicate, urmat de ascensiunea rapida, in circa doua minute, pana la altitudinea de 16.000 de metri. La această altitudine, avionul va elibera racheta Haas II, care va urma programul de zbor propriu. E – 111, fara sarcina utila acrosata, va reveni planat pe suprafata marii.

Categories: Zboruri

Tags: , , , , , Leave a comment

Feed

http://click-air.ro / Cronos Technologies sprijina industria aeronautica romaneasca

X