Warning: Creating default object from empty value in /home/romania/domains/click-air.ro/public_html/wp-includes/bookmark.php on line 36

Companiile aeriene europene in cautare investitorilor asiatici

February 17th, 2012

Companiile aerieneAvand in vedere criza prin care trece toata Europa, operatorii nationali de zboruri cauta investitori pentru a isi putea sustine activitatea. Cum pe continent nu exista investitori privati interesati sa salveze companiile aeriene, iar guvernele doresc sa se implice tot mai putin in activitatea acestora, cautarile s-au indreptat catre Orientul Mijlociu.

Companii precum Turkish Airlines, Etihad Airways si Qatar Airways doresc sa investeasca in companiile afectate de criza din Europa si de amenintarea companiilor ce vand bilete de avion low-cost, fiind totusi selective, avand in vedere numarul mare de cereri.

International Airlines Group, din care fac parte operatorii British Airwasys si Iberia, a devenit foarte interesata de investitii in Asia si America Latina, si anume TAP Portugal, iar Turkish Airlines de LOT, detinuta in proportie de 49% de catre statul polonez si care are o datorie estimata la 15 milioane de dolari in 2011. IAG mai este interesat si de Malev, amandoua facand parte din Alianta Oneworld.

Totusi, in aceasta perioada, operatorul turc nu este tocmai pregatit pentru investitii. In anul 2011, in primele 9 luni, datoaria companiei a crescut de la 4.2 miliarde de lire turcesti (2,3 miliarde de dolari) la 7,1 miliarde de lire turcesti (3,9 miliarde de dolari), iar pierderile totale au fost de 467 milioane de lire turcesti (266 milioane de dolari). Operatorul turc si-a mai indreptat atentia si catre alte companii de stat, cum ar fi B&H Airlines (Bosnia si Hertegovina), Adria Airways (Slovenia), CSA Czech Airlines si JAT Airways (Serbia).

Compania Etihad a facut importante achizitii in ultima perioada, fapt pentru care investitiile viitoare este posibil sa fie mai mici. Etihad a crescut participatia in Air Berlin la peste 29% de la sub 3% si a facut o infuzie de 73 milioane de euro in companie. Pe langa aceasta, a mai achizitionat 40% dintr-un operator national din SeychellesAir Seychelles.

O alta companie care se indreapta spre Europa este Qatar Airways, care nu a mai fost niciodata implicate intr-o astfel de actiune.

Categories: Companiile Aeriene

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , Leave a comment

Feed

http://click-air.ro / Companiile aeriene europene in cautare investitorilor asiatici

X