Warning: Creating default object from empty value in /home/romania/domains/click-air.ro/public_html/wp-includes/bookmark.php on line 36

Companiile aeriene americane raporteaza cresteri in T3

December 28th, 2010

Delta Air LinesCompaniile aeriene mari si-au accelerat revenirea post-criza in sezonul de vara al acestui an, raportand profituri in crestere si venituri peste asteptari, ceea ce arunca o unda de optimist sectorului aviatic, puternic afectat de criza economica globala.

Delta Air Lines si US Airways au reusit sa-si depaseasca propriile asteptari in privinta veniturilor, iar American Airlines a inregistrat pentru prima data profit din 2007 incoace.

Matthew Jacob, analist la Majestic Research, a declarat ca industria aviatica a urmat o curba ascendenta intre lunile iulie-septembrie 2010, ceea ce inseamna ca sunt semne bune si pentru anul viitor. Companiile aeriene mari au reusit nu numai sa se mentina la suprafata, ci sa inregistreze chiar si profit, prin cresterea preturilor la biletele de avion. Astfel, in ciuda pretului ridicat la combustibil si in ciuda economiei SUA fragile, acestea au reusit sa recupereze terenul pierdut in 2009, cand multe dintre ele au iesit pe pierdere.

Ca exemplu, American Airlines si Delta au cumulat venituri importante din taxele de bagaje, ceea ce a contribuit intr-o masura la ridicarea profitului. Conform datelor guvernului american, companiile aeriene au strans numai din taxele pe bagaje suma de 275 de milioane de dolari in luna septembrie.

Delta Air Lines estimeaza ca va raporta cresteri si in perioada urmatoare, si asteapta cerere puternica in sezonul sarbatorilor de iarna. Daca previziunile Delta se vor indeplini, compania va intregistra primul trimestru patru profitabil din istoria firmei.

Delta Air Lines a inregistrat in trimestrul trei un venit net de 363 milioane de dolari, in comparatie cu pierderea neta de 161 de milioane de dolari de anul trecut.

US Airways, o alta companie aeriana majora din Statele Unite, nu a oferit estimari pentru evolutia in ultimul trimestru din 2010, insa a precizat ca asteapta cresteri ale profitului de la an la an.

Operatorul a declarat ca isi va mari frecventa zborurilor zilnice din Los Angeles cu 28 de procente, pana la 153 de zboruri pe zi.

Categories: Bilete de Avion, Zboruri

Tags: , , , , , Leave a comment

Feed

http://click-air.ro / Companiile aeriene americane raporteaza cresteri in T3

X