Warning: Creating default object from empty value in /home/romania/domains/click-air.ro/public_html/wp-includes/bookmark.php on line 36

Boeing primeste comanda pentru 50 de avioane 737

March 3rd, 2011

Boeing 737 avionaneProducatorul de aeronave Boeing a declarat ca a primit comanda de 50 de aparate de zbor 737, de la un clinet a carui identitate nu a fost dezvaluita insa.

Dupa spusele unor surse din companie, valoarea totala a comenzii s-ar putea ridica la peste 3 miliarde de dolari.

Cu aceasta din urma comanda, Boeing va ajunge la un numar de 446 de unitati pentru acest an, desi 14 comenzi pentru 737 au fost anulate.

In orice caz, situatia economica la Boeing pare sa se fi stabilizat anul acesta, dupa ce in 2009 compania a raportat pierderi importante si un numar de comenzi in scadere. In 2010, producatorul a raportat un numar total de comenzi receptionate de 472 de unitati, fata de cele 263 de anul trecut. Compania a declarat ca profitul in crestere a fost ajutat de comenzile primite din Asia Centrala si de Est, de unde s-au comandat in special avioane tip business.

Boeing este unul din cei mai mari producatori de echipamente si aeronave din industria aviatica mondiala, infiintata de William E. Boeing la Seattle, Washington, Statele Unite ale Americii. Compania s-a dezvoltat puternic de-a lungul istoriei sale, iar in 1997 a fuzionat cu un alt producator de avioane, McDonnell Douglas.

Pana in 2001, sediul central al Boeing s-a aflat in Chicago, Illinois.

Din structura Boeing fac parte mai multe structuri: Boeing Commercial Planes, Boeing Defense, Space & Security, Engineering, Operations & Technology, Boeing Capital, Boeing Shared Services Group.

Boeing este cel mai mare producator de aeronave dupa venit, comenzi si dupa livrari, si al treilea cel mai mare contractor de aeronave spatiale si de aparare din lume, dupa venituri. De asemenea, Boeing este cel mai mare exportator din Statele Unite ale Americii.

Compania se concentreaza in prezent pe realizarea unor aeronave economice, prietenoase cu mediul si eficiente din punct de vedere al costurilor.

Boeing furnizeaza aparate de zbor pentru companii aeriene din toata lumea, precum Tarom, Lufthansa, SAS Scandinavian Airlines etc.

Categories: Zboruri

Tags: , , , , Leave a comment

Feed

http://click-air.ro / Boeing primeste comanda pentru 50 de avioane 737

X