Warning: Creating default object from empty value in /home/romania/domains/click-air.ro/public_html/wp-includes/bookmark.php on line 36

Blue Air a returnat 5 avioane si a renuntat la 300 de angajati

October 21st, 2010

Compania aeriana low-cost Blue Air va finaliza pana la 1 noiembrie procesul de restructurare, printre masurile aplicate deja de companie numarandu-se renuntarea la 5 aeronave si la 300 de angajati.

Gheorghe Racaru, directorul de strategie si dezvoltare de la Blue Air: „Am returnat 5 avioane din cele 11 pe care le operam din cauza ratelor de inchiriere ridicate. Am avut intalniri repetate cu furnizorii, le-am explicat ca avem probleme si ca tarifele de pasageri au scazut. In cazul unor furnizori avem restante de o luna-doua. Unii ne-au inteles, altii au ales sa ia avioanele inapoi. Vrem sa ramanem in piata, acesta este motivul deciziilor luate.”

Racaru a mai adaugat ca Blue Air va incheia in perioada urmatoare contracte de leasing pentru doua aeronave noi, cu rate de inchiriere mai scazute, astfel incat compania aeriana va opera in iarna cu 6 aparate de zbor si o capacitate de transport redusa cu 40 de procente. Pana in 2013, Compania aeriana low-cost va avea primele aeronave proprietate personala, urmand ca in urmatorii ani sa ajunga la un numar total de 5 avioane proprii Boeing.

Cat despre angajatii la care Blue Air a renuntat, Racaru precizeaza: „Am renuntat la pilotii straini, cu care aveam incheiate contracte de colaborare, in timp ce 60% din insotitorii de zbor aveau contracte pe perioada determinata. O parte din ei au plecat deja. Am mai transferat la Infra Group si 200 de angajati care lucrau pe partea de handling. ”

Categories: Alte

Tags: , , , , , , , , , , , Leave a comment

Feed

http://click-air.ro / Blue Air a returnat 5 avioane si a renuntat la 300 de angajati

X