Warning: Creating default object from empty value in /home/romania/domains/click-air.ro/public_html/wp-includes/bookmark.php on line 36

Biletele de avion vandute online, avans puternic in 2010

February 17th, 2011

bilete de avionPortalurile de vanzari de bilete de avion au profitat din plin de perioada sarbatorilor de iarna. Migrarea clientilor de la agentii traditionale spre cumparaturi online, precum si investitiile in platformele tehnologice ducand la o crestere a vanzarii de bilete cu peste 20% in noiembrie-decembrie fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Numarul rezervarilor inregistrate la final de an a inregistrat o crestere de circa 20%, cresterea datorandu-se in mare parte evolutiei bazei de clienti, dar si familizarii consumatorilor de pe piata interna cu achizitionarea produselor folosind mediul online. Se sesiseaza un interes mai ridicat decat in anii anteriori pentru destinatii externe – Viena, orase din Italia, Bulgaria sau Spania.

“In noiembrie-decembrie s-au emis cu 30% mai multe bilete decat in aceeasi perioada a lui 2009. Am sesizat, in ciuda crizei economice, tendinta internautilor de a utiliza site-ul pentru a rezerva bilete de avion first class si business class, deci o cerere sporita de servicii din partea romanilor bogati si a oamenilor de afaceri”, conform lui Remus Visan, director adjunct al unei firme din domeniul turismului online.

Daniel Truica, managing director al unui alt portal de vanzari bilete, subliniaza ca in perioada noiembrie-decembrie 2010 s-au procesat prin site-ul companiei sale 4.350 de bilete de avion, crestere cu circa 65% fata de aceeasi perioada a anului precedent.

In 2010 compania a generat afaceri de circa 6 mil. euro, in crestere cu 46% fata de 2009. “Pentru 2011 estimam o crestere de 40%, datorita unor inovatii tehnologice la vanzarea de bilete de avion si lansarea unor noi produse. Ritmul accelerat de migrare a clientilor de la agentii traditionale la cumparaturi online va ajuta de asemenea compania”, a mai spus Truica.

Romanii incep tot mai mult sa-si planifice calatoriile folosind site-urile agentiilor de turism online. Acestea se vor mentine la limita profitului atat timp cat nu vor deranja companiile aeriene, ale caror site-uri se transforma in adevarate agentii de turism (asigurari, cazari la hotel, transport de la aeroport in oras etc.).

Categories: Bilete de Avion

Tags: , , Leave a comment

Feed

http://click-air.ro / Biletele de avion vandute online, avans puternic in 2010

X