Warning: Creating default object from empty value in /home/romania/domains/click-air.ro/public_html/wp-includes/bookmark.php on line 36

Airbus modernizeaza aeronavele A320

December 28th, 2010

Airbus a320Constructorul european de aeronave Airbus va investi 1 miliard de euro pentru modernizarea modelelor A320, care vor fi dotate cu motoare noi, ce vor permite companiilor aeriene sa economiseasca pana la 15 procente din costurile asociate cu combustibilii, transmite Reuters.

Aeronavele Airbus A320 sunt cele mai bine vandute modele din familia constructorului european, insa in ultimele luni, mai multe companii aeriene au raportat probleme cu motoarele aeronavei. Noile variante de modele, imbunatatite cu piese noi, vor fi livrate incepand cu 2016. Acestea vor fi dotate cu motoare produse de companiile Pratt& Whitney si CFM International, un parteneriat al General Electric cu Safran.

Intr-un comunicat emis de producatorul european de aeronave Airbus se precizeaza ca „Airbus vede un potential al pietei de 4.000 de avioane A320 neo, in urmatorii 15 ani.”

Modernizarile aduse modelului A320 vor reduce de asemenea emisiile nocive – cerinta la care trebuie sa raspunda la solicitarea Uniunii Europene si a regulatorilor din industrie -, dar si zgomotul. Ca preocupare pentru mediu, Airbus s-a alaturat companiilor Hoenywell si JetBlue Airways in efortul acestora de a reduce dependenta transporturilor de petrol si de a reduce poluarea. Cele trei companii incearca sa gaseasca un bio-combustibil care ar putea fi folosit pana in 2030, unul care sa nu afecteze resursele de hrana ale planetei. O alternativa luata in considerare si cercetata intensiv o reprezinta algele, preferate pentru ca absorb dioxidul de carbon si nu afecteaza rezervele de hrana.

Airbus este un producator european de aparate de zbor, cu sediul in Blagnac, Franta, in apropiere de Toulouse. Compania produce aproape jumatate din avioanele folosite in intreaga lume.

La Airbus lucreaza aproximativ 57.000 de persoane in 16 locatii din patru state din tarile Uniunii Europene: in Germania, Franta, Marea Britanie, Spania. Din 2009, compania si-a stabilit un punct final de productie (asamblare) si in Tianjin, China.

Avioanele Airbus sunt folosite de companii aeriene din toata lumea, precum Tarom, Lufthansa, SAS etc.

Categories: Bilete de Avion, Zboruri

Tags: , , , , , , , , , Leave a comment

Feed

http://click-air.ro / Airbus modernizeaza aeronavele A320

X