Warning: Creating default object from empty value in /home/romania/domains/click-air.ro/public_html/wp-includes/bookmark.php on line 36

Air France-KLM incepe 2011 in forta

September 12th, 2011

Air France-KLMAlexandru Dobrescu, directorul general pentru Romania al companiei aeriene Air France-KLM, a decarat ca operatorul franco-olandez a inceput anul 2011 cu crestere de peste 6% a traficului in si dinspre Romania, dupa ce in 2010 numarul de pasageri a fost mai mare cu cateva procente. “Am observat un reviriment timid atat al traficului de vacanta, cat si al celui de business. In prima luna a acestui an, pentru operatiunile din Romania, Air France a avut cu 6,4% mai multi turisti decat in perioada similara din 2010, in timp ce KLM a inregistrat o crestere de 11%”, a declarat Dobrescu.

El a mai spus ca, anul trecut, numarul pasagerilor KLM a crescut cu 4%, iar cei care ales zboruri ale Air France au fost cu 2% mai multi decat in 2009.

Dobrescu explica majorarile de anul trecut nu atat prin cresteri ale pietei, ci prin atragerea de noi clienti. “Chiar daca pentru Romania sunt pozitive statisticile pentru anul trecut, din pacate eu sunt in imposibilitatea de a argumenta solid motivatia acestor cresteri. Semnul de intrebare se refera la ce a justificat aceasta crestere, intr-un loc in care nu se intampla nimic legat de lumea afacerilor”, a spus directorul pentru Romania al Air France-KLM.

Alexandru Dobrescu se arata optimist pentru evolutia din acest an atat a companiei aeriene pe care o reprezinta, cat si a pietei, in general si estimeaza o crestere a traficului de business. “In acest an nu prognozam o crestere a frecventelor, ci a veniturilor”, a adaugat el.

Air France opereaza zilnic cinci zboruri intre Bucuresti si Paris, iar KLM are patru zboruri zilnice Bucuresti-Amsterdam.

La nivel statistic, 20% dintre cei care aterizeaza la Amsterdam raman in Olanda, restul zburand catre alte destinatii europene si nu numai, in timp ce jumatate dintre cei care aterizeaza in Paris au ca destinatie finala Franta, potrivit unor rapoarte publicate de curand in presa internationala.

Printre marile companii aeriene care opereaza pe piata romaneasca, alaturi de Air France-KLM, se mai numara Lufthansa si British Airways.

Categories: Companiile Aeriene, Zboruri

Tags: , , , , , , , , , , , , Leave a comment

Feed

http://click-air.ro / Air France-KLM incepe 2011 in forta

X