Warning: Creating default object from empty value in /home/romania/domains/click-air.ro/public_html/wp-includes/bookmark.php on line 36

Air Berlin in Oneworld

April 23rd, 2012

Air BerlinAir Berlin PLC & Co.Luftverkehrs KG sau, pe scurt, airberlin este a doua companie aeriana din Germania, dupa Lufthansa, si a sasea companie din Europa din punct de vedere al numarului de pasageri transportati.

Compania are o ruta de conexiuni extinsa la care adauga si destinatiile pentru vacante din regiunea Mediteranei, a Insulelor Canare si din nordul Africii, precum si destinaliile transcontinentale din sudul Asiei, Caraibe si America.

Air Berlin, competitorul principal al Lufthansa pe piata germana, a intrat in alianta Oneworld, din care mai fac parte American Airlines, Air Canada, British Airways, Cathay Pacific si Qantas.

Astfel, Air Berlin a ocupat locul pe care il detinea compania ungara Malev, iar dupa ce a intrat in faliment la inceputut anului a lasat alianta incompleta, fara un jucator important din Europa Centrala si de Est. Prin aceasta alianta, Oneworld isi va extinde reteaua de destinatii in Germania, Austira si tarile central si est europene.

Din Air Berlin mai face parte si operatorul low-cost FlyNikki, care va fi, de asemenea, inclus in alianta.

Prin aceasta alianta, Air Berling va tripla numarul de destinatii pe care Oneworld le deservea inainte in Germania si va ajunge la 25, iar numarul destinatiilor din Austria va fi dublat de FlyNikki.

La nivel mondial, transportatorul german deserveste aproximativ 162 de destinatii din 40 de tari, iar aproape 70 dintre acestea au fost create pentru alianta Oneworld.

Dupa incheierea acordului cu Air Berling, Oneworld are un total de destinatii de 800 in 150 de tari.

Air Berlin a lansat o noua baza aeriana pe Aeroportul Brandenburg din Germania si va fi inaugurata in iunie. In anul 2011, compania aeriana nemteasca a transportat 35 milioane de pasageri. Circa 200 de milioane de pasageri zboara anual din si spre Germania

Principalii competitor ai aliantei Oneworld sunt Star Alliance dintre care fac parte si LOT Polish Airlines, Aegean Airlines, Lufthansa si SkyTeam cu Tarom, AirFranceKLM, Alitalia etc.

Categories: Companiile Aeriene

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , Leave a comment

Feed

http://click-air.ro / Air Berlin in Oneworld

X